Skip to main content

Yapay Zeka Etik İlkeleri

Dünya Haberleşme Yapay Zekâ Etik İlkeleri

Dünya Haberleşme, yapay zekanın araştırılması, geliştirilmesi, uygulanması ve kullanılması yoluyla güvenli ve emniyetli bir toplum yaratmayı amaçlamaktadır. Son yıllarda dünya, artan güvenlik ve emniyet ihtiyacını vurgulayan bir dizi üzücü suç ve yıkıcı felakete tanık olmuştur. Dünya Haberleşme uzun zamandır yapay zekanın araştırılması ve geliştirilmesiyle ilgilenmektedir. Görüntü tanıma ve görüntü kalitesi kontrol teknolojisini kullanarak, tanıma teknolojisini beş duyunun ötesine taşımaya ve sürekli olarak yeni değer yaratmaya çalışmaktayız.

Yapay zekâ ürünleri ve algılama çözümleri yaygınlaştıkça, yapay zekanın kötüye kullanılmasının neden olduğu mahremiyet ve güvenlik endişelerinin ihlali gibi yapay zekâ etiği, sosyal sorunlar haline gelmiştir. Buna karşılık Dünya Haberleşme, yapay zekanın sorumlu kullanımına ilişkin duruşunu göstermeye büyük önem vermektedir. Sonuç olarak, Yapay Zekâ için Etik İlkeler formüle ettik ve bunlara uyuyor, müşterilerimizin güvenebileceği Yapay Zekâ ürünleri ve hizmetleri sağlıyoruz.

Dünya Haberleşme Yapay Zekâ Etik İlkeleri

Uygulama Kapsamı:

Bu İlkeler, yapay zekanın kullanımı, araştırılması ve geliştirilmesiyle uğraşan tüm Dünya Haberleşme çalışanları için yönergeler oluşturur. Yapay zekanın Dünya Haberleşme tarafından kullanılması, yapay zekayı kullanan ürün ve hizmetlerin sağlanmasını veya araştırma ve geliştirme, üretim ve hizmet sağlama gibi operasyonlarda yapay zekanın kullanımını ifade eder. Dünya Haberleşme, yapay zekâ teknolojisindeki ilerlemeyi sosyal sorumlulukla dengelemek ve etik ve sosyal hususları sürdürmek için aşağıdaki İlkeleri oluşturmuştur.

  1. Daha Güvenli, Daha Emniyetli, Daha İyi Bir Yaşam ve Toplum Yaratmak:

    Vizyonumuz, yapay zekâ araştırma ve geliştirme yoluyla ürün ve hizmetler sağlayarak toplumun güvenlik ve emniyetine katkıda bulunan yeni değerler yaratmaya devam eden bir şirket olmaktır. Teslimattan sonra bile yaşam tarzları, toplum ve çevre üzerindeki etkilerini değerlendirmeye ve bu değerlendirmelerin sonuçlarını ürün ve hizmetlerimize yansıtmaya devam ediyoruz.

  2. İnsan Onuru:

    Dünya Haberleşme, yapay zekâ (YZ) kullanırken temel, devredilemez insan haklarına saygı gösterilmesine büyük önem verir. Yapay zekâ, insanların merkezde olduğu ve yapay zekanın insan yeteneklerini genişletmek ve mutluluk arayışını teşvik etmek için kullanılması, geliştirilmesi ve konuşlandırılması gerektiği önermesine dayanmaktadır. Dünya Haberleşme, her koşulda insan onurunu korumak, müşterilerimizin güvenini korumak ve güvenli ve emniyetli bir toplum oluşturmak için yapay zekayı kullanmayı amaçlamaktadır.

  3. Şeffaflığa ve Adalete Saygı Duymak:

    Dünya Haberleşme, YZ ürünleri ve hizmetleri sağlarken insanların çeşitliliğine saygı duyar ve ayrımcılığı ve haksız etkileri ortadan kaldırmaya çalışır. Bireylerin cinsiyet, ırk ve din gibi niteliklerine ve geçmişlerine eşit davranırız. Yapay zekayı kullanırken sosyal adalet konularını ciddiye alıyoruz, yapay zekâ operasyonlarına ilişkin şeffaflığı koruyor ve müşterilerimize uygun bilgileri sağlıyoruz.

  4. Gizliliğin Korunması:

    Dünya Haberleşme, müşterilerimizin gizliliğine saygı duyar ve kişisel bilgileri yasa ve şirket düzenlemelerine uygun şekilde yönetir. Bu aynı zamanda gizliliği korumak ve müşterilerimizin güvenini kazanmak amacıyla güvenlik önlemlerini güçlendirmek için yapay zekâ kullanıldığında da geçerlidir.

  5. Yapay Zekanın Doğru Anlaşılması ve İnsan Kaynaklarının Eğitimi:

    Yapay zekâ ürünleri ve hizmetlerinin sağlayıcısı olarak Dünya Haberleşme, yapay zekada etik hususları içeren eğitimlere odaklanır. Aynı zamanda toplumda yapay zekaya ilişkin doğru bir anlayış geliştirmeyi ve yapay zekâ ile toplum arasında uygun bir ilişki geliştirmeyi de amaçlamaktadır. Yapay zekâ teknolojisindeki ilerlemeleri takip etmeye ve bu ilkelerin gözden geçirilmesi ve güncellenmesi yoluyla toplumun güvenini kazanmaya devam edecektir.

Yasal Uyarı ve Kullanım Koşulları

1. Genel Haklar ve Sorumluluklar:
www.dunyahaberlesme.com.tr web sitesi ve bu sitede bulunan tüm içerikler (kodlar, görseller, yazılar, videolar, tasarım ve düzenlemeler dahil) sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bu site ve içeriği, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca korunmaktadır. Tüm hakları www.dunyahaberlesme.com.tr'ye aittir.

2. Telif Hakları ve Kullanımı:
Sitemizde yer alan içeriklerin telif hakları saklıdır. Bu içerikler yazılı izin alınmadan ticari amaçlar dahil, herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez veya başka bir yerde yayınlanamaz. İzinsiz kullanım durumunda yasal takip ve gerekli hukuki işlemler başlatılacaktır.

3. Sorumluluk Reddi:
www.dunyahaberlesme.com.tr, içeriklerin doğruluğu ve güncelliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Kullanıcılar, bu sitedeki bilgilere dayanarak hareket etmeden önce gerekli doğrulamayı yapmalıdır. Site içeriğinde meydana gelebilecek hatalardan dolayı www.dunyahaberlesme.com.tr sorumlu tutulamaz.

4. Değişiklikler:
www.dunyahaberlesme.com.tr, önceden bildirim yapmaksızın site içeriğinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

Bu koşulların kabulü, web sitemizi kullanımınız sırasında geçerlidir. Lütfen bu koşulları düzenli olarak gözden geçirin.

Dünya Haberleşme Entegre Bina Kontrol Sistemleri
® Marka ve Slogan tescillidir.